Υλικά
– 5 μήλα χονδροκομμένα
– 1 φλ. ελαιόλαδο
– 1 1/2 φλ. ζάχαρη
– 2 φλ. αλεύρι
– 4 αυγά
– 1 φακελάκι baking powder
– λίγη κανέλα
προαιρετικά: – λίγη τσικουδιά
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε για 45΄ στους 180ο C (αέρα).
Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού.