Υλικά
– 600 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
– 200 ml φρέσκο γάλα
– 100ml αραβοσιτελαιο
– 100ml νερό
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
– 1 κουταλάκι ζάχαρη
– 1 κουταλάκι αλάτι
– 1 ασπράδι αυγού
– 1 κρόκο αυγού για την επαληψη
– δύο μικρά κομμάτια ζαμπόν
– δύο μικρά κομμάτια τυρί
Εκτέλεση
600 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις, 200 ml φρέσκο γάλα, 100ml αραβοσιτελαιο, 100ml νερό,1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 ασπράδι αυγού και 1 κρόκο αυγού για την επαληψη. Ανακατευουμε όλα τα υλικά μαζί αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα και ανοίγουμε στρογγυλά κομμάτια.Γεμιζουμε δύο μικρά κομμάτια ζαμπόν και δύο μικρά κομμάτια τυρί, χαράζουμε με το μαχαίρι την επάνω πλευρά και τυλίγουμε χαλαρά. Αλοιφουμε με τον κρόκο. Σε ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδισουν. Απιστευτη γεύση!!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Χελιωτη – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ (ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΕΛΙΩΤΗ)”.