Υλικά
-ένα πακέτο φύλλο κρούστας
Για την γέμιση:
– 250γρ ανθότυρο
– 700γρ φέτα
– ένα γιαούρτι στραγγιστο
– 4 αυγά
– μισό φλιτζάνι φυτινή λιωμένη
– δυο κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
– πιπέρι
Για το αλειμμα των φύλλων:
– μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο
– μισό φλιτζάνι σόδα υγρή
από πάνω:
– σουσάμι
Εκτέλεση
Για το αλειμμα των φύλλων βάζουμε μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο και μισό φλιτζάνι σόδα υγρή, τα ανακατεύουμε μαζί.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδωνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ζαρωμένα και ραντισμενα με ηλιέλαιο σόδα
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ζαρωμένα και ραντισμενα. Χαράζουμε την πίτα,την πασπαλιζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να ροδισει.
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.