Υλικά
– Ένα μεγάλο κουνουπίδι
– αλεύρι
– αλάτι
– πιπέρι
– σκόρδο σκόνη
– λίγη πάπρικα γλυκιά
– 2 αυγά
– κ.σ. γάλα
– λάδι
Εκτέλεση
Ένα μεγάλο κουνουπίδι, το έκοψα με το χέρι σε μπουκετάκια.
Το καθάρισα και το ξέπλυνα καλά με μπόλικο νερό. Το έβαλα να βράσει, αλλά όχι πολύ καλά, να κρατάει λίγο.
Το στραγγίζουμε και ετοιμάζουμε 2 πιάτα: ένα με αλεύρι, στο οποίο βάζω μέσα αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη και λίγη πάπρικα γλυκιά.
Και στο άλλο πιάτο χτυπάμε 2 αυγά με μια κ.σ. γάλα. Βάζω λάδι στο τηγάνι, ελαφρύ, όχι πολύ, και αφήνω να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι κουνουπίδι και το αλευρώνουμε.
Το βουτάμε μετά στο αυγό και πάλι στο αλεύρι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Έγινε πεντανόστιμο!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.