Υλικά
– 500 γρ κανταιφι
– 450 γρ βουτυρο αναμικτο αγελαδινο-προβειο
– 350 γρ καρυδι-αμυγδαλα
– 1 κ.γλ κανελα
– μισο κ.γλ.γαρυφαλο
ΣΙΡΟΠΙ:
– 4 ποτηρια νερου νερο
– 4 ποτηρια νερου ζαχαρη
– 1 λεμονι το χυμο του
– 1 κουταλια της σουπας γλυκοζη
Εκτέλεση
Βουτυρωνουμε με τα 50γρ το ταψι!
Σε ενα μπολ ανακατευουμε καρυδια-αμυγδαλα-κανελα-γαρυφαλο!
Ανοιγουμε το κανταιφι!
Παιρνοντας κανταιφι λωριδες λωριδες βαζουμε στην ακρη τους γεμιση και τα τυλιγουμε και τα τοποθετουμε στο ταψι!
Εχουμε λιωσει 350 γρ βουτυρο προηγουμενως και το εχουμε στραγγισει!
Βουτυρωνουμε ολα πολυ καλα!
Το υπολοιπο μαλακο βουτυρο το βαζουμε ενδιαμεσα τους!
Τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!
Στην συνεχεια τα ψηνουμε στους 160 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να κοκκινησουν!
Τα αφηνουμε ολη νυχτα να κρυωσουν!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη για 7 λεπτα!
Στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε 1 λεμονι το χυμο του και 1 κουταλια της σουπας γλυκοζη!
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε 3 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε με κουταλι ενα ενα κανταιφακι πολλες φορές σιγα σιγα!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.