Υλικά
για περίπου 2 πιάτα
– 5 λευκά μανιτάρια
– ελαιόλαδο
– μισό ξερό κρεμμύδι
– λίγη κόκκινη πιπεριά
– λίγο λευκό κρασί
– αλάτι
– πιπέρι
– 150 γραμμάρια πουμαρο
– τέσσερα πέντε ντοματίνια
– λίγη γλυκιά πάπρικα
– μαϊντανό
– 2 φλιτζανάκια του ελληνικού κριθαράκι μέτριο
– δύο ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Αφού καθάρισα 5 λευκά μανιτάρια έβαλα ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά ελαιόλαδο μισό ξερό κρεμμύδι και λίγο κόκκινη πιπεριά έριξα και τα μανιτάρια μου λίγο λευκό κρασί αλάτι πιπέρι και τα άφησα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά πρόσθεσα και περίπου 150 γραμμάρια πουμαρο τέσσερα πέντε ντοματίνια λίγο γλυκιά πάπρικα μαϊντανό έβαλα και περίπου 2 φλιτζανάκια του ελληνικού κριθαράκι μέτριο πρόσθεσα και δύο ποτήρια νερό και τα άφησα να μαγειρεύουν μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους (οι ποσότητες είναι ενδεικτικές γιατί ήθελα να κάνω λίγο φαγητό, βγήκε περίπου 2 πιάτα).
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.