Υλικά
– 1 κούπα λάδι
– 2 κούπες: 1 σιμιγδάλι χοντρό και 1 σιμιγδάλι ψιλό
– 3 κούπες ζάχαρη (ή 1 κούπα και μισή μέλι)
– 1 κούπα superfruits ( βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ) περιέχει: σταφίδες, κράμπερι, μύρτιλλο, νγότζι μπέρι.
– 2 κούπες νερό
– 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
– 1/2 κούπα καρύδια
– 1 φλούδα πορτοκαλιού και 1 φλούδα λεμονιού
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 1 κσ κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει μαζί με τις φλούδες και κανέλα.
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα καρύδια, ρίχνουμε το σίροπι το αφήνουμε να βράσει.
Σε ένα τσέρκι η σε φόρμα του κέικ ρίχνουμε το χαλβά, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.
Από πάνω ρίχνουμε την κανέλα και και γλυκό του κουταλιού αν θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.