Υλικά
– 2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
– 1 κ. γλυκού αλάτι
– 4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρη
– 2 αυγά
– 1 1/2 φλ. ζεστό γάλα
– 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
– 1 κ. γλυκού βανίλια
– Μερεντα για το γεμισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί όλα τα “ξερά” υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη) και αφήστε στην άκρη.
Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας στην επιθυμητή θερμοκρασία.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε.
Αναμίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα από αλεύρι που φτιάξατε πριν και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Περιχύστε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα σας και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα σας.
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.