Γιουβαρλάκια αυγολέμονο - Cook For All
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά

– 300 γρ. κιμά
– 1 κρόκο αυγό
– άνηθο
– δυόσμο
– μάραθο
– ξύσμα λεμονιού 🍋
– κρεμμύδι
– σκόρδο
– τζίντζερ
– ένα μικρό φλυτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
– λίγο κουρκουμά
– αλατοπίπερο
– ρίγανη
– βασιλικό αποξηραμένο
– ένα κ.γλ.σοδα
για το αυγολέμονο
– 2 αυγά 🥚🥚
– άνηθο
– λεμόνι

 

Εκτέλεση

Σήμερα έκανα Γουβραλάκια με αυγολέμονο. 300 γρ. κιμά, 1 κρόκο αυγό χωριάτικο δικό μας, άνηθο, δυόσμο, μάραθο, ξύσμα λεμονιού 🍋, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, ένα μικρό φλυτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι, λίγο κουρκουμά, αλατοπίπερο, ρίγανη, βασιλικό αποξηραμένο,
ένα κ.γλ.σοδα πάνω στο κιμά λίγο λεμόνι 🍋 να αφρίσση, το ζυμωσα το άφησα λίγο στο ψυγείο.
Στην κατσαρόλα 1.900 γρ.νερο, λάδι, ξύσμα λεμονιού 🍋 κρεμμύδι, σκόρδο στον τρίφτη, ένα κλωναράκι δενδρολίβανο, στο βαρελάκι 2 φύλλα μοσχομόλοχα, κύμινο, λίγο κουρκουμά, κόλιανδρο, αλατοπίπερο,μόλις έβρασε το νερό έριξα αλευρωμένα τα κεφτεδάκια,
10 λεπτά το μάτι της κουζίνας στο δυόμιση,
στα 20 λεπτά λοιπόν ρίχνω το ρύζι 🍚 έβαλα νυχάκι 90 γρ.για 4 μερίδες φαγητό.
Αυγόκοψα, 2 αυγά 🥚🥚 άνηθο, λεμόνι 🍋 ζωμό από το φαγητό!
Ήταν πεντανόστιμο!

Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top