Νηστίσιμη χορτόπιτα - Cook For All
Νηστίσιμη χορτόπιτα

Νηστίσιμη χορτόπιτα

Υλικά

για την γέμιση:
– Διαφορά χόρτα
– Σπανάκι
– Κρεμμύδια φρέσκα
– Κρεμμύδια ξηρά
– Δυόσμο φρέσκο
– Πράσα
– Ανιθο
– Μαϊντανό
– Δυόσμο ξερό
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1 κούπα σιμιγδάλι
– 1 κούπα ελαιόλαδο
Υλικά για την ζύμη:
– 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
– Αλατί
– Πιπέρι
– 2 κουταλακια γλυκού b.p
– 1 κούπα νερό χλιαρό
– 1 κούπα ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε ελαφρά τα Κρεμμύδια και το πρασο να μαλακώσουν.
Πλένω αλατιζω και στραγγιζω το σπαναχι που έχει καθαριστεί και το προσθέτω στην κατσαρόλα και ανακατεύω να μαλάκωσει.
Προσθέτω τα υπόλοιπα χόρτα και τηγαΝιζω ανακατεύοντας να μαλακώσουν.
Αν χρειάζομαι περισσότερο λάδι προσθέτω.
Προσθέτω στα χορτα το σιμιγδάλι λίγο λίγο να απορροφήθει.
Ζυμη
Ρυζιαζω το αλευρι με το λάδι.
Προσθέτω το νέο σιγά σιγά όσο τραβήξει.
Προσθέτω το αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω να γίνει ζύμη.
Τυλίγω σε μεμβράνη και αφήνω να σταθεί 2 _ 3 ώρες.
Σε ένα ταψάκι η πυρέξ αλοιφω ελαιόλαδο και ανοίγω την μισή ζύμη με πλάστη και την τοποθετώ στην βάση.
Βάζω μέσα την γέμιση.ομοιομορφα και καλυπτω με την υπόλοιπη ζύμη.
Αλοιφω με λάδι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!

 

Η Συνταγή είναι από κ. Stalo Papaioannou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top