Τρίγωνα Πανοράματος - Cook For All
Τρίγωνα Πανοράματος

Τρίγωνα Πανοράματος

Υλικά

για σιρόπι
– 700γρ ζάχαρη
– 800γρ νερό
– 1 ξυλακι κανέλλα
– 3 γαρυφαλα
– χυμό από μισό λεμόνι
κρέμα:
– 1 λιτρο γαλα
– 200γρ ζάχαρη
– 100γρ κορν φλάουρ
– 4 κροκους αυγών
– 2 βανίλιες
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 150γρ βούτυρο κομμένο κυβακια
τρίγωνα
– 1 πακετο φύλλο κρούστας
– 250γρ βούτυρο αγελαδινό η κ αιγοπροβειο
– τριμμένο καρύδι η φιστίκι Αίγινης

 

Εκτέλεση

Υλικά για σιρόπι 700γρ ζάχαρη, 800γρ νερό, 1ξυλακι κανέλλα, 3γαρυφαλα,
άφησα να πάρει μία βράση κ κατέβασα από φωτιά έριξα το χυμό από μισό λεμόνι το αφήνω να κρυώσει
έπειτα κάνω την κρέμα:
1λιτρο γαλα, 200γρ ζάχαρη, 100γρ κορν φλάουρ, 4κροκους αυγών, 2 βανίλιες κ ξύσμα από ένα πορτοκάλι 150γρ βούτυρο κομμένο κυβακια το ρίχνω στο τέλος κ ανακατεύω καλά να λιώσει
σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη καλά αφήνω να κρυώσει
μετά φτιάχνω τα τρίγωνα
θέλω 1πακετο φύλλο κρούστας και 250γρ βούτυρο αγελαδινό η κ αιγοπροβειο κόβω το φύλλο σε τρεις μεγάλες λωρίδες κ βουτυρωνω μια λωρίδα και βάζω άλλες 2 πάνω μετά διπλώνω τρίγωνο κ στο τέλος το κόβω να σχηματιστούν 2 μικρότερα το ανοίγω προσεκτικά κ βάζω μέσα ένα μικρό κομμάτι αντικολητικο χαρτί το οποίο έχω τσαλακωσει σαν μπαλάκι
ψήνω 160 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν όταν τα βγάζω τα βάζω στο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα κ τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να φύγει το πολύ σιρόπι έπειτα χτυπώ την κρέμα να αφρατεψει κ γεμίζω τα τρίγωνα τους βάζω τριμμένο καρύδι η φιστίκι Αίγινης.

Η Συνταγή είναι από κ. Ιωάννα Σταθόπουλου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top