Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά
5-6 πατάτες μέτριες
2 κονσέρβες τόνο (ή μια για το τέλος)
1 καρότο τριμμένο
1 ντομάτα σφιχτή ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι σε μικρούς ρόμβους
2 μικρά αγγουράκια ψιλοκομμένα
Κάπαρι ξιδάτο τουρσί ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αβοκάντο (μισό σε ρόμβους, το άλλο μισό κομμένο σε φέτες)
αλάτι – πιπέρι
1/2 λεμόνι το χυμό του
1 κούπα μέτρια γιαούρτι (κανονικό)
2 μέτριες κ.σ μουστάρδα
2 αυγά σφιχτά
Μηλόξυδο
ελαιόλαδο
Μαρούλι για την βάση της πιατέλας
Εκτέλεση
Πως θα την κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε ολόκληρες. Όσο βράζουν κάνουμε την σος.
Προσθέτετε στο μπολ, μαζί ολα τα υλικά και τον έναν τόνο στραγγισμένο, αλάτι, πιπέρι λίγη ρίγανη, και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, μηλοξυδο, το χυμό λεμονιού και ανακατέυουμε. Οταν ψηθούν οι πατάτες τις στραγγιζουμε, τις προσθέτουμε μέσα στη σος και με ενα μαχαίρι τις κόβουμε μέσα στην πιατέλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα φύλλα μαρουλιού, προσθέτουμε τη σαλάτα, το αβοκάντο σε φέτες, τα αυγά, λίγο καπαρι, τόνο, κουρκουμα, λίγη ρίγανη και πιπέρι μαύρο.
Σερβίρουμε ζεστή, η την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Καλή όρεξη φίλες και φίλοι μου