Η Συνταγή είναι από την Αλέξανδρο Φούκα – Ομάδα “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
• 1 μελιτζάνα
• 200 γρ. μανιτάρια
• 1 μεσαία πατάτα
• 2 μεσαία κρεμμύδια
• 1 σκ. σκόρδο
• 2 μεσαία καρότα
• 1 πιπεριά
• 1 κολοκυθάκι
• 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 120 γρ. σιμιγδάλι
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, χονδρό
• Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
• Κύμινο
• Κουρκουμά (προαιρετικά)
• Μαϊντανό
Εκτέλεση!!!
• Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο μεγάλο multi την μελιτζάνα μας σε κομμάτια μέχρι να γίνει σαν κιμάς, δεν θέλουμε να λιώσει και να βγάλει τα υγρά της, και την μεταφέρουμε στο τηγάνι μαζί με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Κάνουμε το ίδιο και με τα μανιτάρια και την πατάτα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσουν λίγο όγκο
• Στην συνέχεια κάνουμε χώρο στο κέντρο του τηγανιού, περνάμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο από το multi, τα προσθέτουμε μέσα και επαναλαμβάνουμε με τα καρότα
• Στην συνέχεια περνάμε μαζί τη πιπεριά, το κολοκυθάκι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με μπόλικο αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ελαιόλαδο άμα χρειάζεται και κουρκουμά
• Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά
• Αφαιρούμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε μέσα τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει
• Αφαιρούμε από το ψυγείο, πλάθουμε σε μπιφτέκια και απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 20-30 λεπτά, ανάλογο το μέγεθος που τα πλάσαμε, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με λίγο φακόρυζο και αρακά
Tips:
• Άμα δεν έχουμε αρκετά μεγάλο τηγάνι για να χωρέσει όλα μας τα λαχανικά, τότε σοτάρουμε πρώτα τα μισά και ύστερα τα υπόλοιπα
• Άμα δεν έχετε μεγάλο multi, μπορείτε να τα κάνετε στο μικρό σε δόσεις
• Μπορούμε να προσθέσουμε ότι λαχανικά μας αρέσουν ή μας έχουν περισσέψει στο ψυγείο