Η Συνταγή είναι της Fotini Bahatouri της ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…”.
Υλικά
1 κοκόρα γύρω στα 3 κιλά
3 κρεμμύδια,
5 κσ ελαιόλαδο
1 κσ βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο μπαχαρι
2 κσ πελτέ ντομάτας
1 κγ ζάχαρη
100ml κόκκινο κρασί
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι!
Και 1 κιλό μακαρόνια χοντρά με τρύπα στη μεση !
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κόκορα.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι, χαμηλώνοντας τη φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄.
Ξαναβάζουμε τον κόκορα και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε 1΄-2΄ να βγάλουν το άρωμά τους.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί, ρίχνοντας λίγο-λίγο.
Τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας με κουτάλα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και ελάχιστο νερό, ίσα που να μισοσκεπάσει τον κόκορα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τον κόκορα μέχρι να μαλακώσει καλά, περίπου 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, και να δέσει η σάλτσα !
Ενδιάμεσα αλατοπιπερωνουμε!