Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
Υλικά
(γέμιση)
1 κιλό. μανιτάρια φρέσκα/κονσέρβα (ανάμεικτα)
3 κ.σ βούτυρο
10 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
6 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
2 φλ. γάλα
αλάτι θαλασσινό
πιπέρι (Κατά βούληση)
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
300 γρ. creamy gouda τριμμένη
300 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
1 αυγό
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το μπέικον να “ροδίσει” κι εν συνεχεία προσθέτουμε τα μανιτάρια προκειμένου να σωταριστούν αρκετά. Έπειτα προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα μπαχαρικά, το σιμιγδάλι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα τυριών και τέλος χτυπάμε με αυγογδάρτη το γάλα με το αυγό και προσθέτουμε στο μείγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα για την πίτα και τοποθετούμε 1 ή 2 φύλλα στη βάση του ταψιού την οποία έχουμε αλείψει με βούτυρο κι εν συνεχεία απλώνουμε ισοπαχα τη γέμιση. Τοποθετούμε άλλα 2 φύλλα από πάνω. αλείφουμε και αυτά με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
Καλή επιτυχία!!!