Υλικά!!!
3 κούπες αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κ γλ αλάτι
1 + 1/3 κούπες νερό βρύσης
Εκτέλεση!!!
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι αλάτι μαγιά ανακατεύουμε έπειτα βάζουμε το νερό σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι η μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 24 ώρες,
Έπειτα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι μια λαδόκολλα αδειάζουμε το ζυμάρι με σπάτουλα παίρνουμε περιμετρικά το ζυμάρι και το μαζεύουμε στο κέντρο γυρίζουμε ανάποδα το ζυμάρι με τα διπλώματα προς τα κάτω ,ανάβουμε το φούρνο στους 240 β αντιστάσεις βάζουμε την γάστρα η μία μέτρια κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια να ζεσταθεί μαζί με το καπάκι όταν είναι έτοιμος ο φούρνος βγάζουμε με προσοχή την κατσαρόλα ξανά γυρίζουμε ανάποδα το ζυμάρι τα διπλώματα τα να είναι από την επάνω μεριά στην λαδόκολλα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την λαδόκολλα σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά έπειτα βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 – 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.