Κεικ με σταφίδες αμύγδαλα και κουβερτούρα - Cook For All
Κεικ με σταφίδες αμύγδαλα και κουβερτούρα

Κεικ με σταφίδες αμύγδαλα και κουβερτούρα

Υλικά

– 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
– 2,5 φλ.τσαγιού αλεύρι (εγώ έβαλα Ν2 μαλακό)
– 2/3 φλ.τσαγιού φρέσκο γάλα
– 1/2 και κάτι φλ.τσαγού ηλιέλαιο
– 2 κουτ. γλυκού μπεικιν πάουντερ
– 1 βανιλίνη
– 100 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
– 100 γρ. σταφίδες (εγώ έβαλα μαύρες)
– 1/2 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας
– ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ζάχαρη,βανιλίνη, μπεικιν, ηλιέλαιο, γάλα και το αλεύρι. Ομογενοποιούμε με τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αρκετά λαδωμένη φόρμα (1/2 φλ.τσαγιού ηλιέλαιο).Κρατάμε 2-3 κ.σ. σε μπωλ.  Λιώνουμε χωριστά τη σοκολάτα με 2 κ.σ. γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων και στο μείγμα που προκύπτει αναμιγνύουμε τις 2-3 κ.σ. του μείγματος κεικ που είχαμε φυλάξει. Τοποθετούμε απο πάνω στη φόρμα και ανακατεύουμε με περιστρεφόμενες κινήσεις με ένα πηρούνι. Ψήνουμε στους180 C για μισή ώρα. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμεμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι από Αγγελική Ρέντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top