Υπέροχα τα γλυκά ταψιού δεν χάνουν ποτέ την αξία τους!
Υλικά
– 1φύλλο κρούστας για γλυκά
– 500γρ καρύδια
– 2κουταλιές τής σούπας καννελα
– 1κούπα ζάχαρη
– 1 κουταλιά τής σούπας γαρύφαλλο
– 250 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι:
– 700 γρ ζάχαρη
– 500ml νερό
– 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι γλυκόζης
– 1σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Αφού βάλουμε στο multi το καρύδι,την ζάχαρη,την κανέλλα και το γαρύφαλλο απλώνουμε πάνω στα φύλλα και τυλίγουμε.Τα βάζουμε κατα σειρά σε βουτυρομενο ταψί,λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε πανω απο τα ρολά.Αφήστε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες. Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου 30λεπτά.Για το σιρόπι βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό με την ζάχαρη, την γλυκόζη και τα μπαχαρικά προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε για λίγο ακόμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.Ρίχνουμε το σιρόπι στο ταψί ενώ είναι και τα δύο ζεστά.Καλή όρεξή!!