Υλικά
– μια σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ.
– 6 αυγά
– 80 γρ.ζάχαρη
– μια βανίλια μία πρέζα αλάτι
– καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
Λειώνουμε την σοκολάτα προσέχοντας να μην καεί, την κατεβάζουμε από το νερό που βάζουμε από κάτω να κρατάει λίγο και την ανακατεύουμε στο σκεύος, μέχρι να λιώσει εντελώς, έχουμε τους κρόκους μόνο με την μισή ζάχαρη και βανίλια, χτυπάμε με το σύρμα να λιώσει, έχουμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γινη μαρέγκα, σμίγουμε μετά δηλ.ρίχνουμε την σοκολάτα στα αυγά λίγο ανακάτεμα με το σύρμα λίγο έτσι,να μην σφίξει, συνεχίζουμε με την σπάτουλα ρίχνοντας την μισή μαρέγκα μετά την υπόλοιπη, ανακατεύουμε λίγο να φύγει η ασπρίλα, να γίνει ομοιόμορφη, σε ποτήρια έβαλα στον πάτο μελομακάρονα και καρύδια (άλλη φορά μπορώ να βάλω κρουασάν η σκέτα καρύδια) έριξα την μους, πάλι στην μέση καρύδια και στο επάνω τριμμένα καρύδια, τρώγεται και χωρίς να μπει ψυγείο αμέσως.
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.