Κεικ με πορτοκάλι σούπερ αφράτο - Cook For All
Κεικ με πορτοκάλι σούπερ αφράτο

Κεικ με πορτοκάλι σούπερ αφράτο

Υλικά

– 250γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 1/2 κούπα ζάχαρη
– 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 βανίλια
– 1 κγ εκχύλισμα πορτοκαλιού
– 1/2 κούπα γάλα
– 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
– Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 500γρ αλεύρι που φουσκώνει
– Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ενα, να τα απορροφά το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, το εκχύλισμα πορτοκαλιού και το ξύσμα. Μετά προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα, το χυμό και το αλεύρι τελειώνοντας με το αλεύρι.
Σε μια καλά βουτυρωμενη και αλευρωμένη φορμα αδειάζουμε το μίγμα μας. *εγώ χρησιμοποιώ σπρέι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για περίπου 1 ώρα. Εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας ο χρόνος ψησίματος.
Βγαζουμε σε σχάρα να κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη. Γίνεται αφρός!!
Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top