Μια ωραία αφράτη και πεντανόστιμη μηλόπιτα νηστίσιμη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αρτίσιμη…
Υλικά
– 5 μεγάλα μήλα σε φετάκια
– 8 κ. σούπας ζάχαρη
– 1 κ.γλυκού κανέλλα
– 3 κ. σούπας βιτάμ
Ζύμη μηλόπιτας
– 1 1/2 ποτήρι Fanta
– 1 κ. γλυκού κανέλλα
– μισό κ. γλυκού γαρύφαλλο
– 600 γρ. αλεύρι φαριν άπ
– 2 κ. γλυκού μπαίκιν
– 1 μήλο ψιλοκομμένο
Στόλισμα
Τριμμένο καρύδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στρώνουμε τα φετάκια από τα μήλα σε ταψί 30cm και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και την κανέλλα.
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το βάζουμε πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο 160 βαθμούς μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
Ζύμη μηλόπιτας
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε πρώτα όλα τα υγρά και τέλος το αλευρι με το μπαίκιν και το ψιλοκκομμένο μήλο!!
Ρίχνω σιγά σιγά από πάνω από τα καραμελωμένα μήλα τη ζύμη.
Ψήνω στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Από πάνω προαιρετικά βάζω καρύδι.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.