Υλικά
– 2 ποτήρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (το νερό ποτήρο το κανονικό)
– 8 κουταλιές συμιγδαλι ψιλό
– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 4 αυγά
– 1 ποτήρι ηλιέλαιο
– Μισό ποτήρι ζάχαρη
– 1 βανίλια
– Ένα φακελάκι μπέικιν παουντερ
Για το σιρόπι
– 2 ποτήρια νερό
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 1 πορτοκάλι ολόκληρο ακερωτο καλά πλυμένο
– 1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ρίχνουμε το λάδι τη βανίλια το συμιγδαλι το χυμό το ξύσμα το μπεικιν και ανακατεύουμε με σύρμα και ρίχνουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα και στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί και
ψήνουμε στους 180 β για 45 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει την κόβουμε και αφού έχουμε βράσει το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά αφού κοχλάσει χρησιμοποιώντας τα υλικά του, καθώς είναι ζεστό τη σιροπιαζουμε.
Η Συνταγή είναι από Ρεας γευσεις! της ομάδας “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.