Υλικά
– 3 ντομάτες μέτριες
– 1 κολοκυθάκι μέτριο
– 1 πατάτα μεγάλη
– 1 κρεμμύδι μεγάλο
– 1 αυγό
– 1 κομμάτι τυρί φέτα
– Λιγότερο από μισό ματσάκι δυόσμο και λιγότερο μαϊντανό!
– 1 κουταλιά καλά γεμάτη ζάχαρη
– Ελαιόλαδο
– αλάτι
– Αλεύρι κίτρινο όσο πάρει.
– Μία κουταλιά του γλυκού καλά γεματη μπέικιν πάουντερ
– αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χαράζετε τις ντομάτες σε κύβους και στύβετε πολύ καλά να φύγουν καλά τα υγρά τους…
τις κόβετε όσο μπορείτε πιο ψηλά στην συνέχεια από το χοντρό του τρίφτη τρίβετε ένα κολοκυθάκι το οποίο το στύβετε και αυτό πολύ καλά …
μία πατάτα μεγάλη 1 κρεμμύδι μεγάλο ρίχνετε το αυγό τη φέτα σε κύβους τα μυρωδικά το αλάτι την ζάχαρη και το ελαιόλαδο το μπεικιν..
Ρίχνετε αλεύρι κατά προτίμηση κίτρινο… τα κάνει πολύ τραγανά, θα δείτε με το μάτι πόσο θέλει…
Εμένα μου πήρε περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλλά όχι καλά γεμάτο…
θέλουμε να φτιάξουμε ένα χυλό πηχτό τον οποίο τον δουλεύουμε με δύο κουτάλια ….
φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε σιγανή φωτιά…
τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν…
Η Συνταγή είναι από “Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.