Υλικά
– 10 αγκινάρες μόνο τα γουλιά, και λίγα από τα τρυφερά φυλλαράκια τους
– ένα ματσάκι μάραθο
– δυο πράσα, μόνο το λευκό μέρος
– δυο ξερα κρεμυδια
– ένα ματσάκι φρέσκα κρεμυδια
– τρία καρότα
– μια κούπα ελαιόλαδο
– αλατοπίπερο
– δυο φύλα σφολιατα (εμπορίου!)
Εκτέλεση
Τις αγκινάρες τις καθάρισα, και τις σωταρισα με το μισό ελαιόλαδο, και τα ξερα κρεμυδια ψιλοκομενα!
Στη συνέχεια πρόσθεσα τα καροτα, τα φρέσκα κρεμυδακια και τα πρασα κομενα σε μικρά κοματια και τα μαγείρεψα μέχρι να μαλακώσουν!
Σε λαδωμένο ταψί, έστρωσα το ένα φύλλο, και έβαλα τη γέμιση από τις αγκινάρες και τα υπόλοιπα λαχανικα, που τα πάτησα ελαφρώς με ένα πηρουνι, να γίνουν πολτός, για να μπορεί να στρωθεί και το άλλο φύλλο!
Χάραξα με μαχαίρι, αλλειψα με λαδακι, και πασπάλισμα με σουσαμι!
Έψησα στους 220 μέχρι να πάρει ωραιο χρωμα το φύλλο!
Τον μάραθο τον πρόσθεσα ψιλοκομενο στο τέλος μαζι με το αλατοπίπερο μέσα στη γέμιση!
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.