Υλικά
– 200γρ πλιγούρι
– 15 ντοματινια
– 1 κόκκινη πιπεριά
– 6 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1/2 αγγουράκι χωρίς τα σπόρια του
– 4 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 2 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
– 6 κσ ελαιόλαδο
– 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– Αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε το πλιγούρι και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ισα να το καλυπτει.
Καλύπτουμε το μπωλ και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να ρουφήξει τα υγρά.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας τις ντομάτες, τη πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το μαιντανο, το δυοσμο και το αγγουράκι αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια και τα βάζουμε σε μπωλ.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα σεικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το σκόρδο και αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Καλή σας απόλαυση!!!
Τα υλικά όλα προσθέτετε ή αφαιρείτε ανάλογα με την προτίμησή σας.