Υλικά
– 1 μαρούλι μικρό
– 4 φύλλα ραντίτσιο
– 200 gr στήθος κοτόπουλο
– 150 gr κασέρι Μυτιλήνης
– 2 ζουμερά αχλάδια
– 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
– Λίγα καρύδια
Σως
– 140 gr γιαούρτι
– 2 ΚΣ απαλή μουστάρδα με μέλι
– 1 ΚΣ ξύδι 1 ΚΣ λεμόνι
– 1 κγ εστραγκόν ξερό η φρέσκο
– Πιπέρι αλάτι
– 2 ΚΣ ελαιόλαδο
– 4 κσ γάλα αμυγδάλου η νερό
Εκτέλεση
Ψήνουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε όλα τα υλικά τη σως στο multi .. κοιτάμε την πυκνότητα να είναι μία ρευστή σαλτσούλα .. ίσως εκεί χρειαστεί λίγο υγρασία ακόμη εξαρτάται από τι γιαουρτι βάζουμε..
μόλις χτυπηθούν ανακατεύουμε το εστραγκόν ρίχνουμε πάνω τη σάλτσα μας και σερβίρουμε..
👍Μπορούμε να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε απλά να είναι πικάντικο.. αν δεν έχουμε αμυγδαλέλαιο βάζουμε νερό σαλατικά βάζουμε ότι θέλουμε αρκεί η ποσότητα να μην είναι τεράστια .αντί αχλάδι μπορούμε μήλο ..
Βάζουμε τα λαχανικά το πιάτο βάζουμε λίγο αλατάκι πολύ λίγο λαδάκι..
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.