Υλικά
Υλικά για το παντεσπάνι:
– 4 αυγά
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 2 πορτοκάλια βρασμένα, καθαρισμένα από τα κουκούτσια τους και πολτοποιημένα στο multi .
– 1 φακλκ. baking powder
– 9 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
Σιρόπι:
– 1,5 ποτήρι ζάχαρη
– 1,5 ποτήρι νερό
– Φλούδες από 1 πορτοκάλι
*Βράζω 7 λεπτά το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει καλά!
Κρέμα :
– 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου το ένα βανίλια και το άλλο πορτοκάλι 🍊🍊
– 5 ποτήρια γάλα
– 5-6 κ.σ. ζάχαρη
*Αμύγδαλο φιλέ,καβουρδισμένο, για το γαρνίρισμα!
Εκτέλεση
Χτυπάω 10 λ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη!
Προσθέτω τον πολτό πορτοκαλιού , το σιμιγδάλι, το μπέικιν και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μου!
Αδειάζω το μείγμα σε 32αρι ,βουτυρωμένο ταψί και το ψήνω στις αντιστάσεις ,στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου (να έχει πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα)!
Όταν είναι έτοιμο το βγάζω και το περιχύνω αμέσως με το κρύο σιρόπι!
Αφήνω να κρυώσει και ετοιμάζω την κρέμα:
Βάζω το γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και αφήνω ένα ποτήρι να διαλύσω το άνθος αραβοσίτου!
Το προσθέτω στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει! Ρίχνω την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι, πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου!
Αφήνω να χλιαρίνει και το βάζω στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει καλά!
Βγάζω και σερβίρω!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.